begeleidingstraject

Werkwijze

“Je ontdekt meer over een kind door een uur met hem te spelen dan door een jaar met hem te praten.”

Hoe gaan wij te werk?

Een begeleidingstraject bij Kinderpraktijk Chuen is in principe kortdurend. Tenzij de situatie een langer traject vergt. Er wordt gestreven om na drie gesprekken te evalueren. De werkwijze is praktisch, laagdrempelig en oplossingsgericht.

Ieder mens is uniek en daarom biedt Dewhi maatwerk. Samen kijken we naar de leerdoelen van het kind en hoe deze behaald kunnen worden. Hieronder zie je hoe een samenwerking met Kinderpraktijk Chuen tot stand komt en eruit gaat zien.

Aanmelding

De eerste stap is de aanmelding. De aanmelding gaat via telefoon en/of via mail. Na deze aanmelding wordt er een intakegesprek gepland.

Intake

Als wij wat voor jou en je kind kunnen betekenen dan maken we een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek. Vervolgens plannen we samen de eerste sessie.

Het begeleidingstraject

Een begeleidingstraject is kortdurend. De duur, gemiddeld 5 sessies, is afhankelijk van de hulpvraag, de werkwijze en methodieken die we samen hebben bepaald. Gedurende de begeleiding evalueren en bewaken we dat we op de goede weg blijven en dat de gestelde doelen gerealiseerd worden. Een sessie duurt ongeveer 60 minuten.

Afronding

In deze fase van het begeleidingstraject wordt je kind geleerd om de nieuwe kennis en vaardigheden in te zetten. Het is belangrijk voor kinderen, jongeren en/of hun omgeving dat er een moment is dat de begeleiding expliciet wordt afgesloten. Deze afsluiting biedt een mooi moment om terug te blikken op het gehele proces.

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen?

Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te verkennen!

Algemene voorwaarden, verhindering en klachtenregeling

Algemene voorwaarden en verhindering

Het kan altijd gebeuren dat je verhindert bent. Is dit het geval? Gelieve dit dan 24 uur van te voren door te geven aan ons. Hierdoor kunnen wij op tijd een ander kind, ouder of gezin blij maken. Bij geen of een te late afmelding zijn wij helaas genoodzaakt om de geplande tijd in rekening brengen.
Bekijk hier onze algemene voorwaarden: Algemene voorwaarden.

Klachtenregeling

Kinderpraktijk Chuen zal alles in het werk stellen om je kind goed te begeleiden. Echter kan het voorkomen dat u toch een klacht heeft. Wanneer je dit met ons communiceert zullen wij ons best doen om tot een bevredigende oplossing te komen. Wanneer wij er samen niet uitkomen kun je gebruik maken van onze klachtenprocedure. Hier vind je onze Klachtenregeling.

Privacyverklaring

Kinderpraktijk Chuen doet haar uiterste best om te voldoen aan de Europese Privacywet ‘AVG’. Hier kunt u hierover meer informatie vinden.

Aanvullende informatie:

  • Kinderpraktijk Chuen biedt een veilige omgeving. Met alle informatie wordt vertrouwelijk omgegaan. Alleen met toestemming wordt informatie met derden gedeeld.
  • Bij lichamelijke en/of geestelijke klachten wordt aangeraden eerst een (huis)arts te raadplegen.
  • Bij ernstige en/of complexe psychische problemen is Kinderpraktijk Chuen niet afdoende. Je bent uiteraard wel welkom!
  • Tijdens de coaching wordt er geen diagnose vastgesteld.
  • Kinderpraktijk Chuen kent geen dossiervorming.
  • Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

 Volg Kinderpraktijk Chuen via:

facebooktwitter