Training leren leren, plannen en organiseren


aanmeldknop

Leren kun je wel leren!

Op leergebied wordt er veel van onze kinderen verwacht en geëist! Wil jouw kind daarom makkelijker en efficiënter leren leren, plannen en organiseren? Binnen de training gaat het niet om de inhoud en de vakken, maar om het leren zelf.

Een kind dat moeite heeft met leren, vindt de weg door het op een andere manier te proberen!

Binnen de training leren leren, plannen en organiseren is het ook mogelijk om de thema’s faalangst, leerproblemen en concentratieproblemen aan bod te laten komen. Binnen deze thema’s ontdekken de kinderen hun eigen manier van leren en hoe zij beter en plezieriger kunnen presteren. Zij krijgen inzicht in ‘hun probleem’ en leren hoe zij daar mee om kunnen gaan.

Inhoud training ‘ik leer leren’

Leren ontspannen en concentreren zijn onderwerpen die een grote rol spelen in deze training. Rust en activiteiten zullen elkaar afwisselen. Iedere trainingsdag heeft een eigen thema en daarin onderzoeken we het volgende:

  • Kwaliteiten, leervoorkeuren en manier van leren    
  • Motivatie en faalangst
  • Plannen, organiseren en timemanagement
  • Mindset
  • Concentratie
  • Persoonlijke leerstijl

Enkele reacties van kinderen over deze training:

Kinderen geven aan dat zij het fijn vinden om te weten hoe ze leren. “Dit hoefde ik niet op de basisschool”, aldus een jongen (13 jaar). Een mooie reactie van een meisje (12) is: “ik word er energiek van en krijg er vertrouwen door!”.

Voor wie?

Deze training is zowel geschikt voor leerlingen vanaf groep 6 als voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,25 uur en wordt gegeven in groepjes van 4 tot 6 deelnemers. De kosten voor de training zijn € 225,-.

Het is ook mogelijk om de ‘Ik leer leren, plannen en organiseren!’ training individueel te volgen. Bij een individueel traject zijn de kosten dan op basis van het tarief van individuele consulten. Het aantal sessies wordt in onderling overleg en afhankelijk van de hulpvraag bepaald.

Meer informatie en een afspraak maken
Klik hier voor meer informatie. Voor vragen en aanmelding kan je contact opnemen of het contactformulier invullen.