Rouw- en Verliesbegeleiding

Samen gaan we op zoek naar balans

Een mensenleven kan veranderen van de ene seconde op de andere. Dat is niet iets waar je je op kunt voorbereiden. Het overkomt je, je wordt er door overweldigd. Hoe je ermee om moet gaan… wat goed is en wijsheid is… je weet het niet. Je valt in een diep gat en eerst voel je je volledig bevroren in een wereld, die – gek genoeg, want voor jouw gevoel klopt het niet – gewoon verder gaat, terwijl jij als een zoutpilaar onbeweeglijk toekijkt naar de “waan van de dag” die voor jouw medemens gewoon doorratelt, terwijl jij op een soort stand-by-stand doorgaat met je leven. Je doet de dingen die ‘moeten’ maar het lijkt net of je als een toeschouwer naar een film kijkt, waarin jij zelf een hoofdrol speelt.. Een soort verdoving die op een bepaald moment is uitgewerkt en dan slaat de pijn in alle hevigheid toe.

Rouw is de achterkant van liefde…

Liefde betekent helaas ook verliezen en afscheid nemen. Ieder van ons krijgt er vroeg of laat mee te maken. Je bent je kind kwijt, je broertje of je zusje is gestorven, je papa of mama is van je weggevallen, maar het kan ook zijn dat je ouders gaan scheiden en echt niet weet hoe je de pijn een plekje moet geven. Helaas overkomt dit soort ellende veel mensen en kinderen. De pijn is vaak niet te bevatten. 

Bij OKC Chuen bieden wij de gelegenheid om over het verlies te praten en om alle emoties, gedachten en gedragingen die ermee samenhangen te uiten en te delen. Onze rouwbegeleiding is gericht op kinderen, ouders en/of het gezin. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het belangrijk dat je de ruimte krijgt om te rouwen op een manier zoals jij dat wil en nodig hebt. Rouwbegeleiding is daarom altijd op maat. Hier vind je enkele tips om je kind te ondersteunen in zijn/haar rouwproces. Voor meer informatie, kun je vrijblijvend contact opnemen.

Landelijk Steunpunt Rouw
 

Iedereen heeft zo nu en dan iemand nodig die heel goed kan luisteren en precies weet wat je bedoelt..      

Verdriet, woede, ongeloof zijn emoties die allemaal bij rouw horen, ook bij kinderen. Alleen soms zijn deze emoties zo intens waardoor het idee kan ontstaan dat je verdwaalt of vastloopt in het rouwproces. Je moet het zelf doen, maar het kan wel wenselijk zijn dat er een medereiziger ’tijdelijk’ met je meewandelt.

Luisteren met ons hart

Onze begeleiding is gericht op het krijgen van inzicht in het verliesverhaal en inzicht in de daarbij horende gevoelens en gedragingen. Wij bieden erkenning en geven jullie de ruimte om je volledig te uiten.

Meer informatie en een afspraak maken
Wil je meer informatie of een afspraak maken? Of denk je dat de lotgenotengroep iets voor je kind kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.

Daar vliegt hij. Hoog in de lucht. Daar gaat hij. Deinend in zijn  ballonvlucht. Aan zijn staart zit een briefje. Een wens voor jou. Aan zijn staart zit een kaartje. Omdat ik nog zo van je hou. (onbekend).