Training ‘Leer te durven’

aanmeldknop

Ik heb zoveel van mijn fouten geleerd, ik denk dat ik er nog een aantal ga maken!

Fouten maken mag!

Spanning of iets spannend vinden is heel normaal. Voelt je kind veel spanning en heeft je kind daarbij vaak negatieve gedachten dan kan er sprake zijn van bepaalde angst. Jongeren met angst hebben vaak ook een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Soms worden ze erg stil. Het kan ook zijn dat ze regelmatig hoofdpijn of buikpijn hebben of moeilijk in slaap kunnen komen. Angstgevoelens en stress komt bij de jeugd veel vaker voor. Indien de signalen van toepassing zijn, kun je jouw kind aanmelden voor de training ‘Leer te durven’ Binnen deze training worden inzichten verkregen en handvaten gegeven om de intensiteit van de angst terug te brengen.

Met meer zelfvertrouwen je taken aanpakken: of je kind nu last heeft van (faal)angst op school, bij het sporten of in de omgang met anderen, met de training ‘Leer te durven’ wordt de angst snel en goed aangepakt! Het doel van de training is om je kind te leren om vanuit zelfvertrouwen en veerkracht om te gaan met (faal)angst.

Jongeren geven aan dat zij na de training beter in slaap vallen. Ook geven ze aan dat zij het fijn vonden om veel te oefenen met de positieve gedachten. Een meisje (11) gaf aan dat zij op spannende momenten meer bewust is van haar ademhaling en hoe zij de oefeningen dan kan inzetten.

Binnen de training ‘Leer te durven’ richten wij ons op het volgende:

  • Persoonlijke kwaliteiten ontdekken
  • Uiten van gevoelens
  • Relativeren
  • De baas worden over eigen gedachten
  • Relaties tussen gebeurtenissen, gedachten, gevoelens, gedragingen en gevolgen inzien
  • Ontspannen en de juiste ademhaling
  • Sterker te staan
  • Meer zelfbewustzijn
  • Te reflecteren op zichzelf
  • Meer zelfvertrouwen te hebben

De training ‘Leer te durven’ bestaat een intakegesprek en 8 bijeenkomsten van 5 kwartier. Deze training wordt bewust in kleine groepjes aangeboden. De training betreft max. 6 kinderen en is geschikt voor kinderen / jongeren van 9 – 15 jaar.

Tarief training

De training bedraagt € 275,-. De training is ook individueel te volgen. Bij een individueel traject zijn de kosten op basis van het tarief voor individuele consulten. Het aantal sessies wordt in onderling overleg en afhankelijk van de hulpvraag bepaald.

Meer informatie en een afspraak maken
Wil je meer informatie, je kind aanmelden of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.