training

(Ouder)training ‘Omgaan met hooggevoelige kinderen’

aanmeldknop

Het vertoonde gedrag van hooggevoelige kinderen wordt door hun omgeving niet altijd begrepen. Daarom is het belangrijk dat deze prachtige kinderen met hun kwaliteiten en talenten worden herkend! Als ouder en professional kan je daarbij een belangrijke rol innemen. Want als je een gevoelig kind goed begeleidt en begrijpt, zullen de voordelen van het hooggevoelig zijn steeds meer naar voren komen.

Geef je op voor de training ‘Omgaan met hooggevoelige kinderen’. Deze training is bedoeld voor ouders en familie van kinderen die (vermoedelijk) hooggevoelig zijn. Maar ook voor andere geïnteresseerden die in het dagelijks leven met hooggevoelige kinderen omgaan.

De training: ‘Omgaan met hooggevoelige kinderen’:

  • geeft je kennis over (hoog) sensitieve en prikkelgevoelige kinderen, waardoor je het kind beter leert begrijpen
  • leert je de kwaliteiten en bijhorende valkuilen van deze kinderen te herkennen, maar ook die van jezelf
  • biedt de mogelijkheid om te leren hoe het kind beter kan omgaan met zowel interne als externe prikkels en de verwerking hiervan
  • geeft tools op het vlak van positieve communicatie, positief denken en hoe je voorkomt dat het kind faalangst ontwikkeld
  • zorgt ervoor dat je meer weet over concentratie en aandacht richten
  • leert hoe je uit de emotie kunt stappen als er iets vervelends gebeurt
  • biedt kennis/ vaardigheden gericht op hooggevoeligheid in de klas

Wil je graag meer tips en tools in de opvoeding / het begeleiden van hooggevoelige en prikkelgevoelige kind(eren) en/of meer kennis over (hoog)sensitiviteit en prikkelgevoeligheid? De training ‘Omgaan met hooggevoelige kinderen’ biedt jou deze mogelijkheid. Kinderpraktijk Chuen organiseert ook regelmatig lezingen betreffende dit onderwerp. Als belangstellende kun je deze bijwonen. Neem contact op voor meer informatie.

Tarief

Deze 1-daagse training is van 10:00 – 17:00 uur. Het tarief voor de training ‘Omgaan met hooggevoelige kinderen’ bedraagt € 110,-. (Dit is incl. BTW, lunch, koffie/ thee en overige materialen).

Meer informatie en een afspraak maken

Wil je meer informatie, je aanmelden of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.