Wie is Dewhi?

Aangenaam kennismaken

Dewhi is een bevlogen mens die haar “zakelijke” bestaansrecht ontleent aan één van de moeilijkste dingen die je als mens kunt meemaken: het verliezen van haar kind…. De moeilijkste ervaring die ze ooit het hoofd moest bieden. Maar ook één die haar voorbereid heeft op het anderen mogen helpen en ondersteunen met meer dan boekenwijsheid alleen. Zij “Weet” daardoor met een hoofdletter “W” wat rouwen inhoudt. Doorleefde op ervaring gestoelde empathie in combinatie met boekwijsheid.

Om jou in de gelegenheid te stellen haar een beetje beter te leren kennen, wordt ze hierbij aan jou voorgesteld. Allereerst fijn dat je in Kinderpraktijk Chuen geïnteresseerd bent!

“Dewhi is een vrouw die werkt vanuit haar hart en moeder van vier kinderen: drie ervan op aarde en helaas één aan de andere kant van het levensgordijn. Wat Dewhi bijzonder maakt is haar zachte kracht, de luisterende motor en de empatische diepgang die in haar schuilt. Ze heeft een feilloze intuïtie voor wat kinderen nodig hebben en heeft “lezen tussen de regels door” tot een kunst verheven. Die feilloze intuïtie boort ze ook veelvuldig aan in haar consulten waardoor ze heel snel en diepgaand contact met de kinderen die ze begeleidt, legt. Scherpzinnig, open en oordeelloos als een kind met de wijsheid van een oudere vrouw.

Dewhi leert van haar kinderen

Haar zoon, dochters en engel zijn haar inspiratiebronnen. Ze heeft een filosoof, een clowntje en een wijsgeer in hen geboren zien worden en een bruggenbouwer tussen nu en ooit moeten laten gaan. Nog iedere dag is zij dankbaar voor de mooie wisselwerking die ze met haar (b)engelen hebben. Zij zijn namelijk net zo goed haar leraar, als zij die van hen.

Dewhi heeft een diepgaande behoefte om een bijdrage te leveren aan de hernieuwde levensvreugde van verdrietige, rouwende kinderen. Van nature heeft een kind de openheid van een lotus die naar de zon is gekeerd. Rouw laat de bloem gekweld de bloemblaadjes sluiten en het kopje afkeren van het zonlicht. Haar missie is die kinderlijke openheid weer te herstellen en de zon weer te laten schijnen in dat gekwetste jonge leven.

Kinderen staan nog heel dicht bij hun oorsprong en door een goede begeleiding met zachtheid, liefde en geduld. Dewhi laat hen kennis maken met de wijsheid die in ze woont. Ieder kind heeft unieke kenmerken en talenten die het helpen om zijn of haar paadje weer terug te vinden. Zij ondersteunt hen daarbij, fungeert als richtaanwijzer, als troostpilaar, begeleider, klankbord en als coach. De eerste wankele schreden op deze weg zijn vaak de belangrijkste. “Soms blijkt de kleinste stap in de juiste richting namelijk, de grootste stap in je leven te zijn”.

Opleiding en ervaring

Na het volgen van de Pedagogische Academie Basis Onderwijs, werkt Dewhi al ruim 10 jaar in het basisonderwijs, waarvan 6 jaar als leerkracht binnen het cluster 4 onderwijs. Ze is een gedragsspecialiste en momenteel als intern begeleider werkzaam op een bijzondere basisschool in Rotterdam.

Na de opleiding tot gedragspecialist, heeft Dewhi de intensieve opleiding tot rouw- en verliesbegeleider volbracht. Daarnaast heeft Dewhi zich verder bekwaamd als faalangst-/ weerbaarheidstrainer. Tevens begeleidt zij met liefde hoog- & prikkelgevoelige kinderen. Ze is expert op het vlak kinderrouwbegeleiding. Zij ondersteunt met name in situaties waarin kinderen mensen uit hun eerste familielijn of zeer nabije vriendenkring verliezen en kinderen van wie de ouders zijn of gaan scheiden. Zij is uitermate gekwalificeerd om kinderen te leren hoe ze hiermee om kunnen gaan.

‘Werken vanuit het hart, maar weten wat je doet, is voor haar een belangrijke pijler’.

Meer informatie en een afspraak maken
Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.