hsk

Training omgaan met hooggevoeligheid

aanmeldknop

Als jouw kind hooggevoelig is, wil jouw kind graag leren om in zijn/haar eigen kracht te blijven staan. Eigenwaarde, zelfvertrouwen en veerkracht zijn essentiële eigenschappen om te versterken, zodat jouw kind meer keuze heeft in wat er wel en niet binnenkomt en wat daarvan wel of niet belangrijk is.

De training omgaan met hooggevoeligheid is voornamelijk gericht op (hoog)gevoelige – en prikkelgevoelige kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf 6 jaar. Binnen deze training leert je kind beter omgaan met zijn/haar (prikkel)gevoeligheid.

Deze training is een lichaamsgerichte en cognitieve training afgestemd op gevoelige kinderen. Binnen de training wordt er gewerkt met herkenbare verhalen, aandacht- en ontspanningsoefeningen, spelletjes, visualisatie-oefeningen en (filosofische) gesprekken.

In de training ‘omgaan met hooggevoeligheid’ leert je kind:

  • Zichzelf beter begrijpen
  • Grip krijgen op emoties
  • Zichzelf te ontspannen
  • Met prikkels omgaan
  • Handige oplossingen bedenken als er iets vervelends of onverwachts gebeurt
  • Positief gedachten bedenken
  • Hun eigen kwaliteiten kennen
  • Anderen meestal beter begrijpen
  • Benoemen wat ze meemaken en hoe ze zich kunnen ontspannen

Begrippen waarmee gewerkt wordt: O jee en Oké!, de stressladder, de ruimte om je heen, de zintuigenboom en jezelf zijn.

Deze training is ook zeer geschikt voor kinderen die last ondervinden van faalangst, concentratieproblemen en een vorm van verlegenheid die hun belemmert bij het maken van sociale contacten.

Enkele reacties van kinderen over deze training?

Kinderen die deze training gevolgd hebben, geven aan dat zij nu meer handvatten hebben om toe te passen. Ook gaf een kind aan dat zij nu minder stress ervaart.  En kinderen gaven aan dat zij nu beter hun aandacht erbij kunnen houden.
sensikidscoach

Tarief training

De training ‘omgaan met hooggevoeligheid’ bestaat uit een intakegesprek en 7 bijeenkomsten van 1 uur. De kosten voor deze training zijn € 225,-. De training vindt plaats in kleine groepjes, maximaal  5 kinderen. Bij een individueel traject zijn de kosten op basis van het tarief voor coaching gesprekken, zie hiervoor onze tarieven.

Indien de training gevolgd wordt in combinatie met de ‘Oudertraining ‘Omgaan met hooggevoelige kinderen’ wordt er 10% korting in rekening gebracht.

Meer informatie en een afspraak maken

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.